ice food блог

Як, з чого, де і ким готуються страви iceFood?

Наша кухня — це саме те місце, де на одній території з однією метою — створювати смачні, корисні страви, які спрощують життя та економлять час — поєднуються в єдине всі професійні навички наших кухарів, якісні продукти, енергетика і бажання створити смачну і корисну їжу, яка буде у вас завжди під рукою.



З чого все починається


Ми проведемо вас усіма етапами створення страв iceFood і детально розповімо, як все відбувається. Почнемо з вибору продуктів. Звісно, щоб страва була смачною та якісною, продукти мають бути найвищої якості. Саме тому всі наші постачальники продуктів затверджені нашим дієтологом Наталією Федоренко, щоб точно бути впевненими у гідній якості інгредієнтів, з яких створюється iceFood. І, наче, звучить нескладно, але насправді вибір якісних продуктів — це кропіткий процес вивчення складу продукту і тестів у виробничому процесі. Це схоже на те, неначе ви зібрали б всі сметани в магазині і сіли б читати склад кожної, а коли залишилося б одна чи дві сметани, пішли готувати спочатку на одній, а потім на другій і порівнювали б, на якій смачніше вийшло. І так з кожним продуктом. Тож будьте впевнені — ми за вас вже все вибрали і обрали найкраще. 

Тепер щодо процесу замовлення відібраних продуктів та контролю якості. За цю роботу у нас на виробництві несе відповідальність завідувач виробничими процесами. Саме вона робить так, щоб замовлені продукти щоденно приїжджали до нас в узгоджений час і використовувалися без залишків, щоб на завтра замовити нові свіжі продукти, з яких приготуються наступні страви.

Усі продукти приймаються за регламентом прийому товару, котрий прописаний у системі управління HACCP (до речі, а ви знали, що навіть у водія автомобілю, которий привозить на виробництво замовлені продукти від постачальника, має бути санітарна книжка?), та зберігаються на складі з суворим дотриманням усіх норм товарного сусідства (так-так, правил сусідства дуже багато насправді і ми за всіма стежимо). Продукти потім видає кухарям наш комірник. До речі, комірник — це наш незамінний член родини iceFood. Кожен його ранок починається з перевірки холодильного обладнання та записів температурних параметрів до чек-листу. Це необхідно для того, щоб всі продукти зберігалися за потрібної температури і не втрачали своєї свіжості та якості.

Далі всі продукти проходять процеси миття та очистки і тепер з них можна приготувати смачну страву. І цей момент заслуговує окремої історії, оскільки завдяки таланту наших кухарів всі страви виходять однаково корисними і смачними без будь-яких винятків.



Контроль якості страв iceFood і технологія Cook&Freeze


Як ми вже написали вище, страви мають бути однаково неперевершеними, незалежно від дня тижня та рук майстра. Саме тому весь процесс приготування розрахований максимально точно, починаючи з техкарт страв і закінчуючи самим процесом приготування.

Коли страви приготовані — це означає, що можна перейти до наступного виробничого процесу. Це охолодження за технологієї моментільної заморозки Cook&Freeze. Наш шокер розроблений висококваліфікованими інженерами індивідуально для нашого виробництва і більше ні в кого такого немає. Завдяки цьому ми можемо охолоджувати за технологією шокової заморозки одразу гарячі страви, не потребуючи для цього попереднього остудження. Шокер дозволяє надшвидко заморозити страву без розірвання через утворення кристалів клітин продукту. Це забезпечить цілісну структуру страв, що дозволяє зберегти смак. запах та якість страви після розморожування.


Далі миттєво заморожені iceFood страви стікеруються з датою виготовлення і відправляються до іншої холодильної камери на зберігання до моменту вашого замовлення.



Чому нам варто довіряти?


Ми зробили все можливе, що наше виробництво і страви були безпечними та корисними.  Саме тому ми стежимо за цими важливими пунктами і маємо серифікат якості виробництва від HACCP:

  • здорові кухарі та працівники кухні (планові медогляди, які оплачує виробництво, щоденні огляди перед допуском до роботи). Ніхто без санітарної книжки на кухню не зайде. 
  • доцільно організовані та оснащені виробничі приміщення та склад.
  • дотримуємося правил зберігання продуктів і товарного сусідства.
  • прискіпливий та ретельний вибір продуктів і контроль їх якості.
  • дотримання санітарних норм на виробництві (спецодяг для працівників, рукавички, шапочки, нарукавники, взуття, дезінфікуючий килимок на вході до кухні, бактерицидні лампи на виробництві).
  • чітке та безкомпромісне дотримання технологій приготування страв, а також відмітка якості від лабораторії, куди ми здаємо наші страви на перевірку.
  • екосвідомість — ми намагаємося зменшити кількість харчових відходів, які залишаються після приготування страв українцями, та зберегти їх час. В свою чергу, ми маємо договір із підприємством, яке утилізує харчові відходи екологічним способом. 


І це далеко не повний список усіх правил та норм, яких ми дотримуємося як сучасне і технологічне виробництво, яке прагне бути корисним для вас! І найкращою дякою за нашу роботу буде ваша довіра та ваші замовлення улюблених страв! Смачного! Ми вчасно поруч.

Автор: Світлана Котенко
Блог (укр) Про кухню